Broek trends van de jaren 60 tot nu

Er zijn heel veel verschillende soorten broeken. De bekendste is misschien wel de spijkerbroek. De spijkerbroek heeft alleen niet altijd bestaan. Vroeger werden er andere broeken heel veel gedragen en was er een andere mode. Door de jaren heen zijn er veel verschillende trends geweest als het gaat om broeken. De een hield langer stand dan de ander. Tegenwoordig komen steeds meer trends van vroeger terug en worden steeds meer broeken en kleding gedragen die vroeger in de mode waren.

Broeken door de jaren heen

Iedereen weet dat trends komen en gaan. Dit geldt dus ook voor broeken die misschien nu in de mode zijn, maar over een jaar niet meer. Tegenwoordig komen steeds meer trends van vroeger terug. De jaren 60 was een tijd waarin de mode veel veranderde. In deze tijd waren flared jeans heel erg populair. Deze broeken zijn tegenwoordig weer populair geworden. Ze worden nu vaak wel met andere kleding stijlen gematcht als vroeger. Na de jaren 60 kwamen de jaren 70. De jaren 70 was een tijd met veel verschillende soorten broeken die populair waren. Zo had je bijvoorbeeld tuinbroeken die in de mode waren en nu nog steeds worden gedragen. Een andere trend uit die tijd was de zachte broekpakken. Het was een soort modieuzere en speelse versie van een zakelijk pak.

In de jaren 80 werd sportkleding enorm populair.

Mannen en vrouwen begonnen steeds meer sportkleding op dagelijkse basis te dragen. Wat opvallend is uit deze tijd is dat steeds meer vrouwen aan het eind van de jaren 80 het zakenleven ingingen, hierdoor begonnen steeds meer vrouwen zakelijke kleding te dragen. Het begin van de jaren 90 werd veel beïnvloed door de jaren 80. Sportkleding was nog steeds heel erg populair. Mom jeans werden steeds populairder en namen de broeken industrie voor vrouwen over. Voor mannen waren vooral versleten spijkerbroeken en leren motorjacks in de mode. De muziek en film wereld waren van grote invloed op de mode in het begin van 2000. Door vrouwen werden vooral spijkerbroeken met een lage taille gedragen. Ook de spijkerbroeken van mannen kregen een lagere taille.

 

’90