Broek trends van de jaren 60 tot nu

Er zijn heel veel verschillende soorten broeken. De bekendste is misschien wel de spijkerbroek. De spijkerbroek heeft alleen niet altijd bestaan. Vroeger werden er andere broeken heel veel gedragen en was er een andere mode. Door de jaren heen zijn er veel verschillende trends geweest als het gaat om broeken. De een hield langer stand dan de ander. Tegenwoordig komen steeds meer trends van vroeger terug en worden steeds meer broeken en kleding gedragen die vroeger in de mode waren.

Accessoires trends door de jaren heen

Door de jaren heen zijn er enorm veel accessoires trends geweest. Ieder decennia is er wel 1 trend die met kop en schouders boven de andere steekt. Over die trends ga ik het nu hebben. We beginnen met de jaren 50. De jaren 50 kwamen na de oorlog en was een vrolijke tijd. Het was een tijd van uitbundigheid en voorspoed. De accessoires waren vrolijk en kleurrijk. Parels waren enorm populair in deze tijd en die werden vaak op accessoires gezet. Het design van accessoires waren simpel. Jongens droegen vaak geen accessoires. In de jaren 60 was er op het gebied van accessoires niet veel veranderd. Ze waren nog altijd simpel en kleurrijk. Het was nog steeds niet gebruikelijk voor mannen om accessoires te dragen. In de jaren 70 veranderde er nog steeds weinig. Een van de weinige dingen die veranderde was dat sieraden steeds vaker de kleuren goud en zilver kregen. Deze kleuren waren in die tijd sowieso al in de mode.

Fel rode lippenstift

In de jaren tachtig werd vooral het dragen van fel rode lippenstift populair. Dit kwam door madonna die in die tijd razend populair was. Een sportieve stijl was in de mode en de accessoires waren daardoor ook sportiever. De mode werd niet alleen door madonna beïnvloed, maar ook door Sterren als Prince, Michael Jackson en nog veel meer. De jaren 90 was een tijd met veel verschillende soorten accessoires. Neonkleuren werden populair en er waren veel verschillende soorten stijlen die je op straat kon vinden. In de jaren 90 werden bandana’s enorm populair om te dragen.

 

Het werd niet alleen meer gedragen door criminelen, maar ook door normale mensen. Witte afgezakte sokken waren ook erg populair geworden. Keds schoenen en bootschoenen waren ook heel populair. In 2000 werd de mode heel erg beïnvloed door muziek en films. De technologie nam enorm toe door middel van iPods en iPhones. Piloten brillen en hoepel oorbellen waren heel populair onder de vrouwen. Onder mannen waren awareness bandjes heel erg populair. Dit waren bandjes met een maatschappelijke boodschap erop. De populairste bands waren Livestrong bandjes. Retro pilotenbrillen waren ook in de mode en truckerspetten werden ook veel gedragen.